Atractii turistice

 

Hotelul Novotel**** este situat in inima orasului Bucuresti! Pentru turisti este astfel locul ideal de pornire spre cele mai interesante obiective turistice ale capitalei. Orasul Bucuresti dispune de o multime de atractii turistice ideale atat pentru cei care doresc sa admire natura sau cultura capitalei, cat si pentru cei porniti in cautarea distractiei.

Ce poti vizita?

 

Centrul Vechi

 

Centrul Vechi este cea mai atractiva zona a Bucurestiului din punct de vedere turistic. Aici gasesti o multime de localuri, cafenele, restaurante, cluburi, baruri, berarii si ceainarii. Pe timp de vara, centrul vechi este animat de numeroase terase, dar si de evenimente. Zona Lipscani este locul unde te poti bucura cel mai bine de vacanta, intr-un amestec de arhitectura veche si servicii moderne.

> Citeste mai mult
 

Shopping

 

O plimbare prin Bucuresti nu ar fi completa fara o sesiune de shopping! In apropiere de Novotel Bucuresti, te poti bucura de o multime de locatii pentru cumparaturi de orice fel. Indiferent ca ai nevoie de o noua tinuta, de obiecte de uz zilnic sau de cadouri pentru cei dragi, ai la dispozitie o multime de magazine si centre comerciale specializate si cu produse pentru toate gusturile. 

> Citeste mai mult
 

Cluburi

 

Viata de noapte din Bucuresti este una deosebit de antrenanta, pentru ca ai la dispozitie o multime de locatii pentru distractie! Te poti relaxa dupa o zi lunga sau poti dansa in fiecare seara de weekend pana dimineata, la un pahar si un dans alaturi de partenerii tai de afaceri sau alaturi de prieteni de fiecare data.

> Citeste mai mult
 

Ateneul Roman

 

Ateneul Roman este cea mai impresionanta sala de concerte din Romania, din punct de vedere cultural. Deschis in anul 1888, Ateneul are o capacitate de 794 de locuri, iar astazi este locul in care concerteaza Filarmonica “George Enescu”. Constructia neoclasica, dar si concertele de muzica clasica sunt doua motive principale, pentru care Ateneul Roman ar trebui sa fie pe lista ta de obiective turistice in Bucuresti.

> Citeste mai mult
 

Parcul Cismigiu

 

Parcul Cismigiu este cea mai veche gradina publica din Bucuresti, motiv pentru care este considerat a fi si unul dintre cele mai importante monumente ale capitalei si se intinde pe o suprafata de 15,59 ha, inconjurand lacul artificial cu acelasi nume. Pentru turisti, dar si pentru bucuresteni, acest parc este una dintre cele mai importante zone de promenada, dar si un spatiu in care se pot bucura de relaxare in aer liber, chiar in inima orasului. 

> Citeste mai mult
 

Calea Victoriei

 

Calea Victoriei este una dintre cele mai mari artere ale Bucurestiului si leaga Splaiul Independentei de Piata Victoriei si de Soseaua Kiseleff. In anul 1692, Constantin Brancoveanu construieste pentru prima data acest drum, sub denumirea de Ulita Mare, care lega domeniile mai multor familii celebre ale acelei vremi, dar si lacasurile de cult Sfantul Ioan, Sarindari si Zlatari. 

> Citeste mai mult
 

Biserica Stavropoleos

 

Biserica Stavropoleos este una dintre perlele arhitecturale ale orasului Bucuresti si unul dintre obiectivele pe care nu le poti rata in vacanta. Incarcata de istorie, cultura si religie, biserica a fost construita in stil brancovenesc in anul 1724, in timpul domniei lui Nicolae Mavrocordat. Aceasta biserica ortodoxa poarta numele de Stavropoleos, care in traducere adaptata din limba greaca inseamna “Orasul Crucii”. 

> Citeste mai mult
 

Muzeul National de Arta

 

Muzeul National de Arta este una dintre atractiile turistice ale Bucurestiului pe care nu trebuie sa le ratezi. Institutia este gazduita de o cladire cu un trecut istoric impresionant, unul dintre fostele palate regale ale Bucurestiului, recent restaurata pentru a gazdui colectiile de arta ale muzeului, dar si expozitii temporare ale acestuia.

> Citeste mai mult
 

Teatrul Odeon

 

Teatrul Odeon a fost fondat in anul 1946, sub denumirea de Teatrul Muncitoresc CFR Giulesti, si este una dintre cele mai importante institutii de cultura din Bucuresti. In locatia actuala se afla din 1974, iar numele de Teatrul Odeon l-a primit abia in anul 1990. Cu o echipa profesionista de actori, regizori si scenografi, Teatrul Odeon se mandreste a fi unul dintre cele mai renumite si mai apreciate din tara, cu numeroase premii la festivalurile nationale si internationale de teatru.

> Citeste mai mult
 

Palatul Parlamentului

 

Cunoscut inainte de Revolutie sub denumirea de Casa Poporului, Palatul Parlamentului este unul dintre cele mai importante simboluri ale Bucurestiului si al tarii. Constructia acestui colos a inceput in anul 1983 si s-a finalizat in 1997. Stilul arhitectural impus de arhitectul-sef Anca Petrescu si de echipa sa de 700 de arhitecti a fost cel neoclasic. Constructia a fost finalizata in 1997 si masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime si 92 m subteran, cu 12 niveluri la suprafata si 8 niveluri subterane.

> Citeste mai mult
 

Teatrul National Bucuresti

 

Teatrul National Bucuresti este o institutie de cultura pe care trebuie sa o vizitezi pentru spectacolele de exceptie pe care le pun in scena. Cu o trupa impresionanta de actori (Claudiu Bleont, Maria Buza, Magda Catone, Eugen Cristea, Mihai Calin, Medeea Marinescu, Maia Morgenstern, Razvan Oprea, Dragos Stamate etc.), TNB este una dintre cele mai bune piese de teatru si pentru a-i vedea pe cei mai talentati actori romani in piese din repertoriul national, dar si din cel international. In afara de piese de teatru, TNB pune in scena si diverse alte evenimente si conferinte de factura culturala (Conferintele Teatrului National, expozitii de fotografie, seri de dans etc.).

> Citeste mai mult
 

Opera Nationala Bucuresti

 

Opera Nationala Bucuresti este cea mai mare institutie de acest fel din tara noastra. Conceptul de opera si de creare a unei echipe de teatru liric s-a formulat in anul 1885, la initiativa lui George Stephanescu. Abia in anul 1921 insa Opera Romana a devenit o institutie culturala recunoscuta si sustinuta de statul roman, iar premiera de la acel moment a fost una de exceptie a operei Lohengrin, sub bagheta lui George Enescu. 

> Citeste mai mult
 

Muzeul National de Arta Contemporana

 

Muzeul National de Arta Contemporana este gazduit de Palatul Parlamentului inca din 2004. Astfel, ai si mai multe motive sa te indrepti spre acesta, pentru ca se afla intr-una dintre cele mai reprezentative constructii ale tarii noastre, care este de asemenea disponibila pentru vizitare. 

> Citeste mai mult
 
 

REZERVA ACUM

Indiferent daca vizitezi orasul Bucuresti in interes de serviciu sau personal, hotelul Novotel iti ofera conditii perfecte pentru un sejur fara griji.